Go to Top

LET’S GO ZUID AFRIKA STAGE & VRIJWILLIGERSWERK

Download de Let’s Go South Africa Information brochure voor meer informatie.

Wil jij alles van een extreem diverse wereld ervaren? Een steentje bijdragen om de armoede te bestrijden en mensen te helpen met een beter bestaan, maar ondertussen ook af en toe kunnen genieten van een prachtige omgeving en luxe voorzieningen? Dan is Zuid Afrika iets voor jou! Het is niet voor niets dat zoveel mensen naar Zuid Afrika gaan om te studeren, werken, reizen en zelfs gaan wonen.

Onze partnerorganisaties liggen voornamelijk in de omgeving van Kaapstad; ook wel de Moederstad genoemd. Kaapstad is een geweldig mooie moderne stad met typisch Afrikaanse tinten en natuurlijke wonderen zoals de Tafelberg, historische plekken als Robbeneiland (waar Nelson Mandela gevangen heeft gezeten), prachtige uitzichten, stranden en een bruisend nachtleven. Aan de andere kant is het contrast tussen arm en rijk in deze natie, die verscheurd is geweest door de Apartheid, overal nog duidelijk te zien. Het racisme bestaat nog altijd en door het verschil in rijkdom is de criminaliteit in sommige (zwarte en gekleurde) krottenwijken nog altijd relatief hoog. Maar geen reden tot zorgen, want wij regelen dat je verblijft en werkt in een veilig gebied. Tijdens onze speciale voorbereidingssessie zullen we je bewust maken van alle do’s en don’ts in Zuid Afrika.

Als jij het aandurft neemt Let’s Go South Africa jou mee naar the place to be! We bieden projecten aan van partnerorganisaties die ontwikkelingswerk verrichten in onderontwikkelde gemeenschappen. Verder bieden we kwalitatief hoogwaardige supervisie, zijn de mensen altijd gastvrij en open en zijn er ontelbaar veel mogelijkheden om je vrije tijd te besteden. Alles bij elkaar heb je al heimwee naar Zuid Afrika voordat je het land verlaten hebt!

Voor Let’s Go South Africa is Roel (woonachtig in Nederland) jouw contactpersoon. Lees hier meer over Roel.

Kwaliteit van supervisie en begeleiding: De voorbereiding van je reis wordt gedaan gezamenlijk met Roel in Nederland. Supervisie en begeleiding in Zuid Afrika wordt verzorgd door betrouwbare stafleden van Let’s Go Africa’s partnerorganisaties. Wij garanderen je dat deze mensen gekwalificeerde professionals zijn die jou op de hoogte houden van belangrijke informatie en voorzien in rechtstreekse begeleiding bij je project en je studieopdrachten. De projectorganisatie in Zuid Afrika wordt vooraf ingelicht over jouw komst met persoonlijke informatie, voorkeuren, projectplan, aankomstdatum en duur van jouw verblijf. Je kan dichtbij jouw project verblijven in een vriendelijk gastgezin maar er zijn ook andere accommodatiemogelijkheden. De partnerorganisatie en jouw supervisor in Zuid Afrika brengen jou bij aankomst naar je woon/werkplek en zorgen voor geschikte werk- en leefomstandigheden. De eerste dagen wordt je rondgeleid en laten ze je kennis maken met de Zuid Afrikaanse levensstijl, cultuur en zorgen ze dat je welkom, veilig en comfortabel voelt tijdens de rest van je verblijf. Als tegenprestatie voor hun gastvrijheid, verwachten we dat je gemotiveerd samenwerkt op een professionele manier en met respect omgaat met de culturele verschillen om de gewenste resultaten te bereiken.

Wanneer je vragen of problemen hebt tijdens jou verblijf die je niet kunt oplossen met je lokale supervisor, dan is Roel altijd bereid om daarbij te helpen en te bemiddelen tussen jou en de lokale mensen/overheid. Met zijn persoonlijke werk- en leefervaring in Zuidelijk Afrika, zal Roel zijn uiterste best doen om jou een overweldigende Zuid Afrikaanse ervaring te laten beleven.