Go to Top

LET’S GO SWAZILAND STAGES & VRIJWILLIGERSWERK

Download de Let’s Go Swaziland information brochure voor meer informatie 

Houd jij van natuur, dieren en vriendelijke mensen? Swaziland is Afrika’s laatste echte monarchie die in een unieke wijze is verweven met de Swazi cultuur en tradities. Het is een geweldig bergachtig koninkrijk met de grote 5 (Leeuw, olifant, luipaard, neushoorn en buffel), dat ieders hart veroverd als je open staat om het te ervaren. Swaziland heeft een rijke cultuur en historie met de vriendelijkste mensen die je ooit zult ontmoeten. Het is het kleinste land van het zuidelijk halfrond, maar 1 van de meest interessante activiteiten en avontuurlijke uitstapjes en extreme sporten. Swaziland heeft een relatief goed ontwikkelde infrastructuur en een vredige historie en reputatie. De hoofdstad is Mbabane. Daarnaast hoef jij je geen zorgen te maken omdat de volledige organisatie van je project en je verblijf tot in details wordt geregeld. Waaronder persoonlijke voorbereidingsgesprekken in Nederland en een intro programma ter plaatse waar alle do’s en don’ts worden besproken.

Als jij het aandurft neemt Let’s Go Swaziland jou mee naar the place to be! We bieden projecten aan van partnerorganisaties die ontwikkelingswerk verrichten in onderontwikkelde gemeenschappen. Verder bieden we kwalitatief hoogwaardige supervisie, zijn de mensen altijd gastvrij en open en zijn er ontelbaar veel mogelijkheden om je vrije tijd te besteden. Alles bij elkaar heb je al heimwee naar Swaziland voordat je het land verlaten hebt!

Voor Let’s Go Swaziland is Roel (woonachtig in Nederland) jouw contactpersoon. Lees hier meer over Roel.

Kwaliteit van supervisie en begeleiding: De voorbereiding van je reis wordt gedaan gezamenlijk met Roel in Nederland. Supervisie en begeleiding in Swaziland wordt verzorgd door betrouwbare stafleden van Let’s Go Africa’s partnerorganisaties. Wij garanderen je dat deze mensen gekwalificeerde professionals zijn die jou op de hoogte houden van belangrijke informatie en voorzien in rechtstreekse begeleiding bij je project en je studieopdrachten. De projectorganisatie in Swaziland wordt vooraf ingelicht over jouw komst met persoonlijke informatie, voorkeuren, projectplan, aankomstdatum en duur van jouw verblijf. Je kan dichtbij jouw project verblijven in een luxe internationale lodge. De partnerorganisatie en jouw supervisor brengen jou bij aankomst naar je woon/werkplek en zorgen voor geschikte werk- en leefomstandigheden. De eerste dagen wordt je rondgeleid en laten ze je kennis maken met de Swazi levensstijl, cultuur en zorgen ze dat je welkom, veilig en comfortabel voelt tijdens de rest van je verblijf. Als tegenprestatie voor hun gastvrijheid, verwachten we dat je gemotiveerd samenwerkt op een professionele manier en met respect omgaat met de culturele verschillen om de gewenste resultaten te bereiken.

Wanneer je vragen of problemen hebt tijdens jou verblijf die je niet kunt oplossen met je lokale supervisor, dan is Roel altijd bereid om daarbij te helpen en te bemiddelen tussen jou en de lokale mensen/overheid. Met zijn persoonlijke werk- en leefervaring in Zuidelijk Afrika, zal Roel zijn uiterste best doen om jou een overweldigende Swazi ervaring te laten beleven.