Go to Top

OVER ONS

Het kan kloppen dat onze organisatie vrij nieuw voor je klinkt omdat Let’s Go Africa begin 2014 is opgericht door Roel van Hout, maar het komt voort uit een reeds bestaand en succesvol programma van The Dreams in Africa Foundation (D.I.A.). De stichting D.I.A., met Noor van Hout als oprichtster en voorzitter, heeft al sinds 2010 het Let’s Go Ghana stage- en vrijwilligersprogramma. Noor is nog steeds woonachtig in Ghana en heeft in meerdere Afrikaanse landen gewoond en gewerkt onder andere in Ghana, Zuid Afrika en Botswana. Roel heeft in Zuid Afrika gestudeerd, gewerkt, geleefd en heeft daar aan de hand van wetenschappelijk onderzoek een artikel gepubliceerd. Daarnaast heeft hij andere Afrikaanse landen bezocht waaronder Namibië, Botswana, Lesotho, Ghana, Tanzania, Zanzibar, Oeganda en Zimbabwe.

Dankzij onze gezamenlijke ervaringen en passie op het gebied van ontwikkelingswerk in de meest onderontwikkelde gebieden in Afrika, hebben we samen besloten om het Let’s Go Ghana programma te professionaliseren en uit te breiden naar Let’s Go Africa Community Development Internship & Volunteer Agency. Het programma valt daardoor niet langer onder de stichting D.I.A., hoewel de basis van het programma nog steeds bestaat uit dezelfde principes en volwaardige supervisie van Noor in Ghana. De positieve ervaringen van stagiaires en vrijwilligers die deel hebben genomen aan het Let’s Go Ghana programma naast de zeer enthousiaste reacties van onze lokale partner David Kporfor (oprichter van de stichting) en de kinderen, hebben geleid tot uitbreiding met andere projecten en naar andere Afrikaanse landen. Hierdoor kunnen we meer lokale mensen ondersteunen en tegelijkertijd meer keuze bieden qua landen en projecten aan stagiaires/vrijwilligers die een verschil willen maken in Afrika.

Let’s Go Africa gebruikt een snel groeiend netwerk van studenten, vrijwilligers, partnerorganisaties wereldwijd en samenwerkingsverbanden met scholen in Nederland om onze op maat gesneden bemiddelingsservice te leveren aan de mensen in zowel Nederland als in Afrika. Wij, zowel Roel (Master in Sport Recreation and Exercise Science) als Noor (Master in Orthopedagogiek en Onderwijs) zijn ervaren professionals met een Afrikaans hart en hebben ons ten doel gesteld om zoveel mogelijk mensen de kans te bieden om betaalbaar, toegespitst en duurzaam ontwikkelingswerk te doen in het continent van onze dromen. Op het moment zijn wij bezig met het opzetten van nieuwe projecten in Oost Afrika.

Wie zijn wij? Het team van Let’s Go Africa bestaat uit Noor en Roel van Hout.