Go to Top

ERVARINGEN

Algemene beoordeling van jouw Let’s Go South Africa stage: 8! Zuid-Afrika heb ik echt ervaren als een fantastisch land dat zo divers is dat de verbazingen bleven komen. Vooral de natuur is zo mooi en de mensen zijn erg aardig. Van te voren hebben wij een hele hoop waarschuwingen gehad, hierdoor was ik (wat niet slecht is) erg voorzichting en afwachtend op het begin bij de bevolking. Er waren natuurlijk ook heftige momenten zoals het zien van de vele townships en kindjes die op straat leven. Dus er zitten absoluut moeilijke dingen aan stage lopen in een ontwikkelingsland maar dat maakt het extra mooi om te zien hoe blij ze zijn met jou. Ik heb geleerd als fysiotherapeut met patienten te werken waarmee soms erg moeilijk te communiceren is maar hier toch een band mee op te bouwen. Wat ik erg goed vond is de voorbereiding met met betrekking tot de veiligheid en het verblijf en de accommodatie was top. Bovendien zijn we erg goed begeleid door de mensen die daar werkten zoals de sisters en de leidinggevende. Als je van flexibiliteit houdt en avontuur zou ik het zeker aanraden aan mensen.

Merel Faassen, fysiotherapie stage Zuid Afrika maart-juni 2018

Algemene beoordeling van jouw Let’s Go South Africa stage: 8! We hebben gewerkt in het hospice van New Hope Care als fysiotherapeut. Twee dagen in de week behandelden we hier drie vaste patiënten die we begeleiden met bewegen en stretchten hun ledematen. Daarbij gingen we op dinsdag mee met een zuster op huisbezoek in de community’s. Ik vond de begeleiding heel prettig. Van begin tot eind. We hebben gelukkig geen problemen gehad in Zuid Afrika dus wat dat betreft hebben we Let's Go Africa niet nodig gehad. Maar daarnaast is de interesse groot en vind ik dat de organisatie goed in elkaar steekt. De charme zit ‘m in het persoonlijke contact en de grootte van de organisatie. Het is niet te massaal en ik heb zo ook meer het idee dat het doel gerechtvaardigd wordt. Jullie zouden het eventueel nog iets makkelijker kunnen maken om LGA te vinden op internet. . Ik zou voor nieuwe vrijwilligers (fysio’s) adviseren om vanaf het begin een plan klaar te hebben qua werk en wat er van ze verwacht word.

Viktor van den Assem, fysiotherapie stage maart-juni 2018

Algemene beoordeling van jouw Let’s Go Botswana ervaring: 7. Het was echt een fantastische ervaring, een eye opener voor mij. Ik gaf presentaties bij de primary en secondary school. Tussendoor werkte ik op verschillende projecten zoals; organiseren van een fiets wedstrijd voor de kids, portfolio voor de voetbal spelers, gezondheidshandleiding, een tuin oprichten, excursie organiseren voor de kids. De accommodatie was niet helemaal wat ik had verwacht en de programma's van de organisatie waren lang niet allemaal actief. Ik was wel voldoende voorbereid door LGA, Roel was goed geïnformeerd over Botswana. Wat zal je voor altijd bij blijven? De liefde die ik heb ontwikkelt voor hun en vice versa. Ik vond dat mijn begeleider mij ondersteunde in alles wat ik wilde doen tijdens mijn stage periode. Integendeel gebeurde dit iets minder met zijn eigen werknemers, wat echt jammer is gezien hun goede ideeën. Zou je zelf nog een keer een reis, vrijwilligerswerk of stage regelen via Let’s Go Africa? Ja, want ik had een leuke ervaring. Ik zou graag nog meer willen leren van Afrika.

Justien Dreischor, Let's Go Botswana Oct 2017 Jan 2018

Algemene beoordeling van jouw Let’s Go Botswana ervaring: 7. Vooral gewerkt binnen het tuberculose screening project, data invoer en heb me ook bezig gehouden met de business management les en extra oefeningen en examens hiervoor. Zeer aangename bevolking die je direct welkom heet en opneemt in de familie. Ze staren je wel aan omdat ze vaak nog nooit een blanke gezien hebben. Ze denken ook dat je alles weet omdat je blank bent wat soms wel moeilijk is. Het ‘Afrikaans geduld’ had ik verwacht te moeten kweken, wat ook het geval was. Het project doet zeer goede dingen. Spijtig van het gebrek aan fondsen, planning en dat de projectbeschrijving te weinig aansloot bij de praktijk. Geleerd dat niet alles perfect hoeft te lopen om toch nog goed en leuk te zijn. Ik zou een LGA ervaring aanraden omdat het toch een hele ervaring is en je er anders van terug komt.

Kalien van den Broeck, Let's Go Botswana Sept-Dec 2017

Algemene beoordeling exclusieve Let's Go Travel Botswana reisservice: 8! We waren bij LGA terechtgekomen via onze dochter die er vrijwilligerswerk deed. Vriendelijke mensen zeker niet opdringerig, zeer mooi land met helaas wel veel armoede nog. Zowel de voorbereiding, het reisschema en de begroting door Let's Go Africa waren volgens plan. We hadden wel iets meer keus in accommodatie willen hebben, maar de rest was prima georganiseerd en de prijs kwaliteit verhouding vonden we zeer goed!

Marc van den Broeck & Hilde de Wolf, Let's Go Travel Botswana 2017

Ik vond dat de Ghanese bevolking heel aardig was. Veel mensen wilde even een praatje met je maken. Ik heb mij geen een keer onveilig gevoeld. Ik had mijn accommodatie en het eten veel slechter voorgesteld dan dat het daadwerkelijk was. De school is heel anders dan hoe ik een school in Nederland gewend ben, en ook met hele andere regels, maar dit betekend niet dat het een slechte school is. Ik vond de begeleiding heel goed. Ik heb alles kunnen vragen en we werden goed geholpen. Ook de workshop van Follow Your African Sun heeft mij een beter inzicht gegeven van wat ik kon verwachten en wat mijn doel eigenlijk was. Ik heb zulke mooie dingen gezien, leuke mensen mogen ontmoeten en vele mooie dingen mogen meemaken. Ik heb een super leuke tijd gehad en zou ook zeker andere mensen aanraden om dit een keer te doen.

Iris Mons, Vrijwilligerswerk in Ghana, 2017

Vrijwilligerswerk doen in een ontwikkelingsland was echt een ervaring om nooit te vergeten. Ik ben zo blij dat ik dit mee mocht maken. Na vier weken kun je zelf veel beter indenken hoe het is om daar te leven. Ik kan nu nog meer waarde hechten aan alles wat ik hier in nederland heb. Alles werd super goed geregeld. Dit had ik niet verwacht. Ik heb ook veel van de mensen in Ghana geleerd. Ik heb geleerd om alleen te reizen en om vertrouwen erin te hebben dat dingen goed komen. De kinderen van de school zullen me voor altijd bijblijven. Eigenlijk was alles wat ik in Ghana heb gedaan heel bijzonder voor mij. Het was een geweldige ervaring om dit samen met een vriendin te doen en te kunnen delen.

Ellen Signer, Vrijwilligerswerk in Ghana, 2017

Ik vond het echt super leuk om vrijwilligerswerk te doen in Ghana. Ik vind het een chaotisch land en soms lastig om te communiceren met de bevolking. We zijn goed voorbereid door LGA en het lokale project was leuk en goed georganiseerd. Alle ervaringen die ik daar heb opgedaan zullen mij altijd bijblijven, maar vooral mijn verjaardag daar gevierd te hebben was heel bijzonder. Al met al een hele mooie en waardevolle ervaring!

Desley van Laar, Vrijwilligerswerk in Ghana, 2017

Algemene Let's Go South Africa stage ervaring: 9. Het was helemaal geweldig, ik heb verschillende mensen van verschillende culturen mogen ontmoeten en ze zijn allemaal erg aardig, oprecht en vooral heel relaxed. Ik denk dat Nederland daar veel van kan leren. Wat mij opviel was dat er echt een enorm verschil tussen rijk en arm was en dat er bijna niets tussenin zit. Wanneer we ergens tegenaan liepen konden we wel bij Tim terecht, maar echte begeleiding of supervisie heb ik lokaal best wel gemist. Roel was wel altijd bereikbaar en ik zou mensen absoluut een ervaring met Let's Go Africa aanraden! Ik weet zeker dat je er geen spijt van zult krijgen, want elke ervaring is onvergetelijk.

Sarah Geurts , HAN MWD stagiaire Zuid Afrika, 2017

Algemene Let's Go South Africa stage ervaring: 9. Ik vond het een prachtig land en heb hier een fantastische tijd gehad. Mede dankzij de bevolking, want we hebben ontzettend lieve locals leren kennen en iedereen was heel lief. Ik voelde me hier echt thuis en vond het fijn dat we al wat wisten over de verkeersregels en dat we zo vaak werden gewaarschuwd over de veiligheid. Hierdoor was ik soms bang en dit was achteraf niet nodig, maar daardoor lette ik wel altijd goed op en ik denk juist daardoor dat er niks ergs is gebeurd. De projectomschrijving kon beter worden afgestemd met de lokale partner maar verder was de begeleiding van Let's Go Africa goed! Roel vroeg vaak hoe het ging en bleef daardoor betrokken. Ik was wel heel blij dat ik met Sarah was dus dat vond ik een hele goede tip van LGA. Dit is geen project om alleen te doen. Eindproduct: Logboek gecreëerd n.a.v. uitgevoerde groepstherapieën over zelfvertrouwen voor kinderen op het project. Deze sessies kunnen dan weer met de sociale werksters en housemoms samen worden uitgevoerd. Daarnaast hebben we een vakantieprogramma aan Tim overhandigd, gericht op activiteiten die de kinderen voornamelijk in de winter binnen kunnen uitvoeren.

Romy Schreijer , HAN MWD stagiaire Zuid Afrika, 2017

We waren zeer positief verrast vooral m.b.t. de mensen die super gastvrij en open waren. We hebben twee weken meegewerkt met de Sports Impact organisatie in Mitchell’s Plain community. De voorbereiding was zeer goed en professioneel gedaan door Let’s Go Africa en net als de opvang door het gastgezin, transport, verblijf en het project. Vooral de combinatie van werken met de gemeenschap en verblijven bij een gastgezin in de gemeenschap was ideaal. Twee weken waren helaas te kort! Lenneke; “Ik heb een workshop gegeven over teamwork aan een speciale ‘disaster’ eenheid. Daarnaast heb ik voornamelijk veel gesprekken met de programma manager gevoerd en gekeken naar de mogelijkheden om funding te vinden voor de nieuwe sportaccommodatie. Het plan ligt er al inclusief de begroting waarbij we gaan kijken om in NL en de U.K. financiering hiervoor te vinden naast beleidsmatige ondersteuning. Ik heb veel projecten meegemaakt ook in ontwikkelingslanden, maar de klik met dit project was zo goed dat we betrokken willen blijven.” Coosje; “Ik heb deelgenomen en zelf ook meegeholpen om sportactiviteiten te organiseren. Er is spinning gedaan, bootcamp en sporten op de Hazeldene basisschool. Mijn eerste Afrika ervaring was zeer leerzaam en heeft een grote indruk op me gemaakt.” We gaan Let’s Go Africa zeker aanraden ook op Facebook! De reisservice was ook optimaal en we hebben constant gebruik gemaakt van Roel zijn adviezen tijdens onze reis door Zuid Afrika en Swaziland. In de toekomst maken we hier graag nog een keer gebruik hiervan.

Lenneke Aalbers & Coosje van Wijck , vrijwilligerswerk en reis Zuid Afrika en Swaziland, 2016

Mijn 3 maanden minor fysiotherapie in Zuid Afrika was een overweldigend fijne ervaring. Ik heb research gedaan bij Ori, die werken met mensen met een beperking. Van daaruit heb ik een verslag geschreven zodat de CEO van de organisatie dit kan overhandigen aan potentiele donoren om geld te genereren. De begeleiding door Ori kon beter, maar de fysiotherapeut op locatie heeft mij wel goed geholpen en ik kon altijd bij haar terecht voor vragen. De begeleiding door Roel van Let’s Go Africa was prima en hij is zelfs nog langs geweest. Wonend bij een blanke Afrikaans gastgezin heb ik echt gevoeld hoe het is om je thuis te voelen in een ander land. Mijn Afrikaanse gastgezin heeft wel echt een plekje in mijn hart gekregen en ik zie hun sowieso nog ooit terug. Ik had natuurlijk wel bepaalde verwachtingen, maar ik wist niet dat Zuid Afrika zo ontwikkeld was ten opzichte van andere Afrikaanse landen. Door het reizen ben ik natuurlijk ook nog veel meer culturen binnen de lokale bevolking tegengekomen. Alles bij elkaar was het een erg interessante en bijzondere ervaring want ik heb wel echt het gevoel dat ik aan belangrijke aspecten heb bijgedragen in de partner organisatie. Ik zou zeker nog eens 2 maanden vrijwilligerswerk willen doen en aansluitend een langere reis willen maken binnen nu en een paar jaar.

Henk van der Scheur, HvU Fysiotherapie stage Zuid Afrika, 2016

Let's Go Africa heeft ons afgelopen zomer perfect op weg geholpen met onze reis naar Zuid-Afrika. We wilden geen standaard reis via een reisbureau, maar hadden wel behoefte aan tips en adviezen om onze eigen reis in te kunnen plannen. Met behulp van Let's Go Africa zijn we op een ideale manier op weg geholpen. We kregen tips en ideeën, goede adviezen en nuttige sites rondom de autohuur, hostels en activiteiten. De grote lijnen waren hierdoor in kaart gebracht, vervolgens konden we hierbinnen onze eigen keuzes maken. Een goede mix tussen een georganiseerde reis en de vrijheid om van dag tot dag te bekijken wat je precies wil gaan doen. De gesprekken voor het reisadvies waren prettig en persoonsgericht, ook tijdens de reis was er de mogelijkheid om vragen te stellen aan de organisatie; fijn zo'n back up! Wij hebben deze manier van reizen als zeer prettig ervaren! We kijken terug op een prachtige ervaring in Zuid-Afrika waarbij Let's Go Africa op een prettige manier een bijdrage heeft geleverd. Bedankt!

Ron & Jackie, Zuid Afrika Reis 2015

Een lang gekoesterde droom om ontwikkelingswerk te doen is eindelijk op mijn 56ste jaar uitgekomen. Ook al had ik veel twijfels of ik het allemaal wel aankon, ben ik samen met drie vriendinnen in november 2015 afgereisd naar Ghana. Ik als leerkracht en zij als verpleegkundigen. Wat een avontuur! We zijn goed voorbereid door de organisatie en eenmaal in Ghana aangekomen, zijn we prima opgevangen en gaandeweg begeleid. Met z’n drieën zaten we in een gastgezin. Wat een totaal andere wereld. Ook al was het zeer aanpassen qua comfort, was dat juist wat ik nodig had. Nu nog denk ik na als ik de wc doorspoel. Hoe belachelijk het eigenlijk is dat wij hier met drinkwater- na elk plasje, liters water er doorheen spoelen. Ik wist t allemaal wel, maar toch: het aan den lijve ervaren is een ander verhaal. Indrukwekkend. Zo ook de confrontatie met de armoede. Ik heb intens genoten van de blijheid van de kinderen en de enorme toewijding van de leerkrachten op beide scholen. Knap hoe ze met zo weinig middelen onderwijs geven. Ontzettend dankbaar als ze een bal krijgen voor de school en ieder een eigen bordenwisser. Een verrukt gezicht van een kind als ze een sticker in haar schrift krijgt geplakt. Voor ons allemaal zo normaal. We hebben een klein stukje kunnen bijdragen aan het verbeteren van het onderwijs, maar zij hebben bijgedragen aan het feit dat ik me een ‘rijker’ mens voel.

Monique Dekker, Vrijwilligerswerk in Ghana, 2015

Ghana is fantastisch! Een ‘warme’ bevolking, hartelijk en zorgzaam gastgezin, een land in ontwikkeling, waar de prioriteiten heel anders liggen dan in ons ‘luxe’ Nederland. Het is voor mij niet nieuw om in een ontwikkelingsland te werken, voor de tweede keer in Ghana maar een ander project. Het was fijn om op een setting te kunnen zijn, waar de hulp er toe doet en ook dat je weet dat het project nog gevolgd wordt in de toekomst. Ik heb gezien dat het zo belangrijk is om de mensen zelf te volgen. Waar hebben zij behoefte aan? Waar zijn ze mee bezig, met welke bedoeling, wat is voor hen van belang? Het is erg belangrijk om met ze te praten over hoe, wat, waarom. We hebben de docenten kunnen steunen door tips en tops te geven na een poosje te hebben meegedraaid. Er is een evaluatieverslag geschreven en we hebben op de scholen activiteiten met de klassen gedaan b.v. in spel en dansvorm. Er zijn door ons ter plekke diverse lesmaterialen aangeschaft. De gesprekken met de diverse docenten waren interessant en leerzaam. We kunnen ook van hun enthousiasme, flexibiliteit en doorzetingsvermogen leren! We zijn goed begeleid en voorbereid. Er is veel moeite gedaan om het naar onze mogelijkheden te kijken tijdens de voorbereidingen. Er is altijd een vinger aan de pols gehouden, heel betrokken en proffesioneel.

Anja de Boer, Vrijwilligerswerk in Ghana, 2015

Ghana is een geweldig land. De bevolking is erg vriendelijk en belangstellend. We verbleven in een gastgezin. Ik ben zo bij dat we dat gedaan hebben. Je ervaart veel meer het leven van de lokale bevolking en de dingen waar ze mee moeten dealen. Het is aanpassen, zeker in het begin, maar je staat versteld van jezelf hoe snel dat het gaat. We hebben ons ingezet op 2 schooltjes. Ik heb zoveel bewondering en respect voor de projectmanagers en de leerkrachten daar. Wat een toewijding! Ze hebben zo weinig middelen en toch wordt er dagelijks les gegeven. Het enthousiasme van de kinderen. Zo mooi om te zien.In het hele proces, vanaf het moment dat de wens ontstond om vrijwilligerswerk te gaan doen in Ghana tot we weer naar huis gingen zijn we goed begeleid door Noor en Roel van Hout. Ze hebben een prachtig project voor ons gevonden. Ik denk nog vaak terug aan een geweldige tijd in Ghana en wil zeker nog een keer terug.

Josina Claassen, Vrijwilligerswerk in Ghana, 2015

Het land Ghana en haar bevolking heb ik als positief ervaren. De mensen zijn vriendelijk en bereidwillig en de kinderen open en blij. De twee schoolprojecten zijn bijzondere leerzame projecten voor stagiaires en vrijwilligers. Ik heb met bewondering en respect gekeken naar de twee gedreven projectmanagers en de enthousiaste leerkrachten die een fantastisch team samen vormden. Met hele blije kinderen die genieten van het onderwijs onder zeer armoedige omstandigheden. De begeleiding vooraf van zowel Roel als Noor van Hout was professioneel. Het enthousiasme van beide was groot. De informatievertrekking was duidelijk, concreet en zeer uitgebreid zodat je het gevoel had dat je wist waar je aan begon.

Nellie van der Kroon, Vrijwilligerswerk in Ghana, 2015

We hebben een geweldige tijd hier en zouden graag langer willen blijven omdat er nog zoveel te doen is, maar helaas roept ons werk thuis ook weer. Ik ben bezig met het maken van een korte cursus over voeding en samen hebben we een lijst gemaakt met kosten van extra voeding n.a.v. een kort interview met de kok en de huismoeder. Verder hebben we best wat administratieve dingen gedaan. We doen het allemaal graag en geven ook elke keer aan dat we graag willen helpen dus de projectmanager is er volgens ons erg blij mee. Ook vinden we het super leuk om met de kinderen te knutselen en spelletjes te doen, geweldig om te zien dat zelfs ook de grotere jongens het leuk vinden om er bij te zitten en mee te doen. Ik heb samen met de projectmanager overlegd over het te doneren geld, we hebben een deel besteed aan het aanleggen van elektriciteit in de nieuwe office bij het huis en de rest besteden we aan de kinderen in het huis.

Martine Ridderhof-van Driel en Linda Heijboer, Vrijwilligerswerk in Ghana, 2015

De eerste maand dat ik aan het werk mocht op The El Shaddai School is niet meer te vergelijken met hoe ik nu bezig ben, 4 maanden later. Een training voor de leraren ga ik echt niet doen hoor, zei ik in de mijn eerste stageweek tegen mijn mede-stagiair Floor. Veel te moeilijk leek mij dat, zo voor een groep mensen staan die allemaal ouder zijn en ook qua cultuur zo erg verschillen van mij. Ondertussen heb ik al twee trainingen gegeven aan de leerkrachten en ben ik bezig met het maken van de derde, want het is zo leuk! Ook de leerlingen hebben al meerdere trainingen met mij gedaan. De manier van training geven die ik heb geleerd op de opleiding Toegepaste Psychologie is nieuw voor de leerkrachten en de leerlingen waardoor ik veel positieve en enthousiaste reacties krijg na afloop. 'When is the next training Estha?'

Hester Buwalda, Stage in Ghana, 2013-2014

In het begin was het nog erg zoeken wat ik als Toegepast Psychologie studente kon betekenen voor de school. Er waren zoveel dingen die me verbaasden en die ik wilde veranderen. Het onderwijs hier lijkt denk ik veel op het klassikale onderwijs van vroeger, waarbij de kinderen in lessenaars woorden op moesten dreunen en de leerkracht na moesten zeggen. Met mijn Pabo achtergrond en de kennis die ik de afgelopen jaren had opgedaan bij mijn opleiding Toegepaste Psychologie, jeukten mijn handen om hier het onderwijs eens te gaan veranderen. Maar waar moest ik beginnen? Ik kwam tot de conclusie dat je niet alles moet willen veranderen, het is al goed als ik hier mijn draai kan vinden en, al is het maar iets kleins, kan bijdragen aan de school. Zo ben ik begonnen met het individueel begeleiden van jonge kinderen (3 tot 10 jaar) die achterlopen op hun leeftijdsgenootjes. Ook probeer ik kinderen te begeleiden die op sociaal-emotioneel gebied ander gedrag laten zien in de klas dan hun klasgenoten. Het is zo leuk om te zien als je de kinderen ziet groeien. Ik ben trots op ze als ze al een klein stapje vooruit zijn gegaan. Ik geniet als deze kinderen glunderen van trotsheid als ze bijvoorbeeld de verschillende kleuren met hun namen kunnen onderscheiden. Naast het begeleiden van kinderen coach ik drie leerkrachten….

Floor Marlet, Stage in Ghana, 2013-2014

As soon as I realised that most of the children did not know how to read and write properly, I decided to start giving lessons. In the afternoons and evenings I gave these lessons and helped them with their homework. Sometimes it was hard to get them all together, because they always had something else to do. But after some time it worked well. My second task was to assist and supervise the children in their household. I got up early in the morning to get them ready for school and assisted them in the afternoon with their work to keep the house clean. When there was no French teacher for 3,5 months, I was teaching French in 3 classes of the El-Shaddai school. In addition, I did a lot of “small tasks” in the meantime. For example, applying for insurance cards, sharing the pocket money, typing documents for the Project Manager etc. Lastly, I gave a workshop about AIDS and Malaria for the students of the El-Shaddai school and different schools in the villages nearby. Volunteer work abroad is a good way to get to know a different country and their culture. Through living among the local people, you truly learn to understand their way of life. I feel like I really got to know the real Ghana in the past 7 months. At the same time I was able to help some people whom really needed my support. It was a wonderful and very interesting experience I will never forget. Ghana is great!

Anja Werntges, Vrijwilligerswerk in Ghana, 2013-2014

Ghana heeft een zeer bijzondere plek in mijn hart. De dankbaarheid die mensen te tonen, omdat ze weten dat je uit het rijke Europa komt en goeds komt doen in het dorp waar ze wonen. Men waardeert het enorm. De kinderen leren je blij te zijn met de kleine dingen die er zijn. Met de zon die op komt, het leven begint, ook al zijn de omstandigheden niet ideaal, ik heb weinig verdrietige mensen gezien. Je bent overal en altijd welkom, afspraken maken kennen ze niet, je komt gewoon langs. Geen afspraken maken en niet op tijd komen, dat leer je, heeeeeel snel…… Met pijn in mijn hart, maar met de geweldige momenten die ik beleefd heb met de kinderen, de vrijwilligers, de weekendjes weg om Ghana te ontdekken, ging ik weg na 6 weken…maar ik kom terug, dat weet ik zeker… Ik wil zien hoe het met de kinderen is, hoe het met het nieuwe weeshuis is en ik wil het project heel graag aan mijn vriend laten zien. En met Ghana ben ik ook nog niet klaar, ik heb nog zoveel niet gezien, maar er komt weer een moment waarop de warmte, de drukte, de gastvrijheid van Ghana weer mag proeven en ik kijk er nu al naar uit…

Fleur de Wit , Vrijwilligerswerk in Ghana, 2013

Ghana is prachtig! Onderweg zie je veel van het land. De rijst, cassave en kokosnoten plantages komen in snel tempo voorbij. Prachtig. Op de weg terug zijn we nog langs verschillende projecten geweest en zijn uiteindelijk beland op Cape Coast. Een stukje geschiedenis uit de tijd van de slavernij met ook wat Nederlandse geschiedenis.

Dianne Swinkels, Vrijwilligerswerk in Ghana, 2013

We hebben in de eerste weken vooral David geholpen met de administratieve zaken en in de avond leerde we de kinderen steeds beter kennen. En daarna was het voor ons makkelijker om taken aan te pakken ons eigen ding te doen. Ik vond het geweldig om met de kinderen te werken heb hier heel veel liefde uit kunnen halen. Als ik terugdenk aan mijn tijd in Ghana op het project zijn het de verhalen van de kinderen, die mij altijd bij zullen blijven. Je hoort redelijk shockerende verhalen en je ziet zo’n lieve schattige gezichtjes dat je dat gewoon niet kunt plaatsen. Het was een top tijd, iets om nooit meer te vergeten.

Nicole van Dooren, Vrijwilligerswerk in Ghana, 2013

Ik heb enorm genoten van de hele reis, ontzettend veel indrukken opgedaan. Ik ben heel blij, dat ik dit allemaal mee heb mogen maken en neem dit de rest van mijn leven mee. Ik betrap mezelf erop, dat ik mezelf afvraag wat de kinderen in het home nu aan het doen zijn. Ik voel me enorm verbonden met hen, dus ik kan me heel goed voorstellen, dat ze voor jou als familie voelen. Ik dank je nogmaals heel hartelijk voor de gastvrije ontvangst, die jij ons hebt gegeven, en vooral ook voor de goede zorg, die jij voor Anja en mij hebt gehad. Ik vond het geweldig!

Susan Hijmans, Vrijwilligerswerk in Ghana, 2012

Wij zijn veilig thuis gekomen. We hebben een fantastische tijd gehad, met zoveel mooie indrukken. Wat prachtig om het leven in Klikor zo close mee te mogen maken. Dat blijft nog ‘nagalmen’ in het hoofd. En ook erg leuk dat we een stukje van jouw leven daar hebben geproefd.

Anja de Boer, Vrijwilligerswerk in Ghana, 2012