Go to Top

GA VOORBEREID!

Voorbereiding & verblijfsduur: De minimale verblijfsduur verschilt per project, maar Let’s Go Africa adviseert je om indien mogelijk op zijn minst 3 maanden te gaan. We raden je dit aan om een goede impressie te krijgen van het land en de cultuur en zodat je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan jouw project. Ondanks dat Let’s Go Africa je begeleidt voor, tijdens en na je reis, blijf jij persoonlijk verantwoordelijk voor het regelen van alle benodigdheden voor vertrek (paspoort, visum, inentingen, ticket, zorg- en reisverzekering, credit card, contant geld etc.). Na voltooiing van jouw Afrikaanse werkervaring, ontvang je een certificaat van Let’s Go Africa als bewijs van deelneming.

  • Je hoeft je geen zorgen te maken over taalbarrières, aangezien ze in de Afrikaanse landen waar onze partnerorganisaties zich bevinden vrijwel allemaal voldoende Engels spreken. Maar, we adviseren je om een Engelse taalcursus te nemen mocht dat nodig zijn.
  • Inzamelen van geld (voor vertrek uit Nederland) voor een projectdonatie wordt zeer op prijs gesteld door onze partnerorganisaties en de mensen en kinderen in de gemeenschap.
  • Download hier de brochure van Better Care Network Netherlands met de do’s & don’ts m.b.t. het werken met kinderen in ontwikkelingslanden.
  • Download hier de Code of Conduct met daarin informatie over een professionele werkhouding die we verwachten van al onze stagiaires en vrijwilligers.