Go to Top

KERNWAARDEN

Onze Community Development Internship & Volunteer Programma’s staan voor grenzen verleggen, een (significant) verschil maken en mensen verbinden. Dit zijn onze kernwaarden en doelen:

Grenzen verleggen: De persoonlijke ontwikkeling (zelfbeeld, zelfvertrouwen, taal en sociale vaardigheden etc.) van de stagiaire/vrijwilliger wordt gestimuleerd doordat ze worden uitgedaagd om tijdelijk buiten hun comfortzone te treden, grenzen te verleggen, nieuwe omgevingen te verkennen en te leren leven in een andere cultuur. Dit vraagt om een goede motivatie, aanpassingsvermogen en sociale vaardigheden van de stagiaire/vrijwilliger.

“Ik had nooit gedacht dat ik het zou durven doen, maar nu vind ik het geweldig en wil ik het de hele tijd doen! Na de eerste training aan de leraren en kinderen op de school, vroegen ze me meteen wanneer de volgende training was. De enthousiaste reacties hebben mij een enorm groot gevoel van voldoening gegeven.” Hester – stagiaire (ervaringsdeskundige)

Verschil maken: De programma’s van Let’s Go Africa dragen bij aan de ontwikkeling en het creëren van draagvlak onder de mensen in onderontwikkelde gebieden door het verstrekken van praktische, academische en financiële ondersteuning aan de lokale projecten en partnerorganisaties in Afrika.

“Met mijn onderwijs- en toegepaste psychologie-achtergrond, zag ik zoveel dingen die ik wilde veranderen in het schoolsysteem. Maar waar moest ik beginnen? Toen heb ik me gerealiseerd dat ik mijn verwachtingen moest bijstellen want die waren veel te hoog vergeleken met de basisstandaarden van de school. Stap voor stap en met veel geduld heb ik (kleine) vooruitgangen geboekt in het verbeteren van de ontwikkeling van de kinderen en de kwaliteit van onderwijs.” Floor – Stagiaire

Mensen verbinden: We werken samen aan een betere wereld met meer toekomstperspectieven voor iedereen. Via internationale en interculturele samenwerking willen we kennis en kunde zoveel mogelijk verspreiden over de wereld. De bedoeling is om mensen van verschillende culturen, landen en continenten met elkaar te verbinden en te leren van elkaars (goede en slechte) invloeden. Mensen worden gestimuleerd om verder te kijken dan hun eigen landsgrenzen en leren om zich meer betrokken en verantwoordelijk te voelen voor de situatie van de mensen in een ontwikkelingsland. Verbondenheid is een voorwaarde om gezamenlijk tot resultaat te komen!

“Het was echt een hele speciale en levensveranderende ervaring voor me! Na een zeer korte tijd voelde ik me enorm verbonden met de kinderen van het weeshuis. Ze zijn allemaal uniek en hebben allemaal iets speciaals. Ik blijf denken over wat ze aan het doen zouden zijn, terwijl ik alweer terug in Nederland ben.” Susan – vrijwilliger