Go to Top

LET’S GO BOTSWANA STAGE & VRIJWILLIGERSWERK

Download de Let’s Go Botswana information brochure voor meer informatie.

Dit geweldige land staat bij de meeste mensen bekend als paradijs voor wilde beesten en heeft 3 natuurreservaten van wereldklasse; de Kalahari woestijn, Chobe nationaal park and de Okavango Delta. Het is veilig, divers en de vriendelijke mensen maken het simpelweg een fantastisch mooi land. Onze partnerorganisaties in Botswana liggen rondom Gaborone, Ramotswa, Mogoditshane en andere traditionele kleine dorpjes. Gaborone is s’ werelds snelst groeiende stad en is behoorlijk Westers met alle faciliteiten die je nodig hebt en veel uitgaansmogelijkheden. Maar het contrast tussen arm en rijk in Botswana is groot als je bepaalde wijken in de grote steden vergelijkt met de plattelandsdorpjes. De criminaliteit is in Botswana vrij laag als je het vergelijkt met Zuid Afrika, maar kan natuurlijk nog steeds voorkomen. Maar maak je geen zorgen want wij verzekeren dat je verblijft en werkt in een veilig gebied en in onze voorbereidingsbijeenkomst maken we je bewust van alle do’s en don’ts.

Als je klaar bent voor deze uitdaging, dan neemt Let’s Go Botswana je mee naar de place to be! Professionele organisaties met projecten die gericht zijn op ontwikkelingswerk binnen achtergestelde gemeenschappen en de bijbehorende supervisie die je daarbij nodig hebt. De geweldige openheid en gastvrijheid van de mensen samen met de verschillende mogelijkheden om je vrije tijd te besteden, zorgen ervoor dat je terug wilt komen zelfs voordat je Botswana al verlaten hebt.

Voor Let’s Go Botswana is Roel (woonachtig in Nederland) jouw contactpersoon. Lees hier meer over Roel.

Kwaliteit van supervisie en begeleiding: De voorbereiding van je reis wordt gedaan gezamenlijk met Roel in Nederland. Supervisie en begeleiding in Botswana wordt verzorgd door betrouwbare stafleden van onze partnerorganisaties. Wij garanderen je dat deze mensen gekwalificeerde professionals zijn die jou op de hoogte houden van belangrijke informatie en voorzien in rechtstreekse begeleiding bij je project en je studieopdrachten. De projectorganisatie in Botswana wordt vooraf ingelicht over jouw komst met persoonlijke informatie, voorkeuren, projectplan, aankomstdatum en duur van jouw verblijf. Je kan dichtbij jouw project verblijven in een vriendelijk gastgezin maar er zijn ook andere accommodatiemogelijkheden. De partnerorganisatie en jouw supervisor in Botswana brengen jou bij aankomst naar je woon/werkplek en zorgen voor geschikte werk- en leefomstandigheden. De eerste dagen wordt je rondgeleid en laten ze je kennis maken met de Botswaanse levensstijl, cultuur en zorgen ze dat je welkom, veilig en comfortabel voelt tijdens de rest van je verblijf. Als tegenprestatie voor hun gastvrijheid, verwachten we dat je gemotiveerd samenwerkt op een professionele manier en met respect omgaat met de culturele verschillen om de gewenste resultaten te bereiken.

Wanneer je vragen of problemen hebt tijdens jou verblijf die je niet kunt oplossen met je lokale supervisor, dan is Roel altijd bereid om daarbij te helpen en te bemiddelen tussen jou en de lokale mensen/overheid. Met zijn persoonlijke werk- en leefervaring in Zuidelijk Afrika, zal Roel zijn uiterste best doen om jou een overweldigende ervaring te laten beleven in Botswana.