Go to Top

LET’S GO MOZAMBIQUE STAGES & VRIJWILLIGERSWERK

Download de Let’s Go Mozambique information brochure voor meer informatie.

Wil jij de parel van Africa ervaren? Mozambique is een groot land in het zuidoosten van Africa grenzend aan de Indische Oceaan. Mozambique is één van Afrika haar rijzende sterren met een geweldige sfeer, overvolle markten en een spectaculaire 2500 km lange kustlijn wachtend om ontdekt te worden. Zon, fel blauwe lucht, en het gehele jaar door gemiddelde temperaturen tussen de 24 en 35 graden aan de kust. Maputo is de hoofdstad van het land.

Mozambique is het meest beroemd voor haar met palmbomen bezaaide kust en blauwe wateren vol met unieke en diverse wildlife. Daarom is het een wereldklas bestemming voor duiken, snorkelen en oceaan safari’s. Het is één van de weinige plekken ter wereld waar je met Walvishaaien kunt zwemmen, s’ werelds grootste vis. Vanaf de kust kan je in het seizoen de jaarlijkse migratie van Bultrug walvissen ervaren en met wat geluk uit het water zien springen. Andere geweldig mooie dieren die je hier kunt aantreffen zijn schildpadden, manta roggen, dolfijnen, zeepaardjes en een overvloed aan kleurrijke vissen en koraalsoorten. Je zal bijna vergeten dat je komt om te werken in je project tijdens het ontdekken van de Mozambicaanse cultuur en het werken met haar zeer vriendelijke inwoners. Daarnaast hoef jij je geen zorgen te maken omdat de volledige organisatie van je project en je verblijf tot in details wordt geregeld. Waaronder persoonlijke voorbereidingsgesprekken in Nederland en een intro programma ter plaatse waar alle do’s en don’ts worden besproken.

Als jij het aandurft neemt Let’s Go Mozambique jou mee naar the place to be! We bieden projecten aan van partnerorganisaties die ontwikkelingswerk verrichten in onderontwikkelde gemeenschappen. Verder bieden we kwalitatief hoogwaardige supervisie, zijn de mensen altijd gastvrij en open en zijn er ontelbaar veel mogelijkheden om je vrije tijd te besteden. Alles bij elkaar heb je al heimwee naar Mozambique voordat je het land verlaten hebt!

Voor Let’s Go Mozambique is Roel (woonachtig in Nederland) jouw contactpersoon. Lees hier meer over Roel.

Kwaliteit van supervisie en begeleiding: De voorbereiding van je reis wordt gedaan gezamenlijk met Roel in Nederland. Supervisie en begeleiding in Mozambique wordt verzorgd door betrouwbare stafleden van Let’s Go Africa’s partnerorganisaties. Wij garanderen je dat deze mensen gekwalificeerde professionals zijn die jou op de hoogte houden van belangrijke informatie en voorzien in rechtstreekse begeleiding bij je project en je studieopdrachten. De projectorganisatie in Mozambique wordt vooraf ingelicht over jouw komst met persoonlijke informatie, voorkeuren, projectplan, aankomstdatum en duur van jouw verblijf. Je kan dichtbij jouw project verblijven in een luxe internationale Lodge aan het strand. De partnerorganisatie en jouw supervisor brengen jou bij aankomst naar je woon/werkplek en zorgen voor geschikte werk- en leefomstandigheden. De eerste dagen wordt je rondgeleid en laten ze je kennis maken met de Mozambicaanse levensstijl, cultuur en zorgen ze dat je welkom, veilig en comfortabel voelt tijdens de rest van je verblijf. Als tegenprestatie voor hun gastvrijheid, verwachten we dat je gemotiveerd samenwerkt op een professionele manier en met respect omgaat met de culturele verschillen om de gewenste resultaten te bereiken.

Wanneer je vragen of problemen hebt tijdens jou verblijf die je niet kunt oplossen met je lokale supervisor, dan is Roel altijd bereid om daarbij te helpen en te bemiddelen tussen jou en de lokale mensen/overheid. Met zijn persoonlijke werk- en leefervaring in Zuidelijk Afrika, zal Roel zijn uiterste best doen om jou een overweldigende Mozambicaanse ervaring te laten beleven.