Go to Top

LET’S GO LESOTHO STAGE & VRIJWILLIGERSWERK

Download de Let’s Go Lesotho information brochure voor meer informatie.

Wil jij een relatief onontdekt land met zeer vriendelijke inwoners en verschillende mooie landschappen ervaren? Er is een reden waarom mensen aangenaam verrast worden door de rauwe schoonheid van Lesotho en graag terugkomen na hun eerste bezoek. Lesotho, ook wel het berg koninkrijk genoemd, heeft enorme uitgestrekte landschappen en staat bekend om haar rustige omgeving en liefdevolle mensen. Onze partnerorganisaties in Lesotho liggen rondom de steden Maseru, Mafeteng en aantal traditionele kleine plattelandsdorpjes. De hoofdstad Maseru is omringd door bergen, heeft fantastische uitzichtpunten en heeft naast verschillende leuke uitgaansmogelijkheden ook alle faciliteiten die je nodig hebt. Het contrast tussen arm en rijk in Lesotho is groot als je bepaalde wijken in de grote steden vergelijkt met de plattelandsdorpjes. Daarentegen is de criminaliteit in Lesotho vrij laag als je het vergelijkt met Zuid Afrika, maar kan natuurlijk nog steeds voorkomen. Maak je geen zorgen want wij verzekeren dat je verblijft en werkt in een veilig gebied en in onze voorbereidingsbijeenkomst maken we je bewust van alle do’s en don’ts.

Als je klaar bent voor deze uitdaging, dan neemt Let’s Go Lesotho je mee naar de place to be! Professionele organisaties met projecten die gericht zijn op ontwikkelingswerk binnen achtergestelde gemeenschappen en de bijbehorende supervisie die je daarbij nodig hebt. De geweldige vriendelijkheid en gastvrijheid van de mensen samen met de verschillende mogelijkheden om je vrije tijd te besteden, zorgen ervoor dat je snel terug wilt komen naar de Mountain Kingdom of Lesotho.

Voor Let’s Go Lesotho is Roel (woonachtig in Nederland) jouw contactpersoon. Lees hier meer over Roel.

Kwaliteit van supervisie en begeleiding: De voorbereiding van je reis wordt gedaan gezamenlijk met Roel in Nederland. Supervisie en begeleiding in Lesotho wordt verzorgd door betrouwbare stafleden van onze partnerorganisaties. Wij garanderen je dat deze mensen gekwalificeerde professionals zijn die jou op de hoogte houden van belangrijke informatie en voorzien in rechtstreekse begeleiding bij je project en je studieopdrachten. De projectorganisatie in Lesotho wordt vooraf ingelicht over jouw komst met persoonlijke informatie, voorkeuren, projectplan, aankomstdatum en duur van jouw verblijf. Je kan dichtbij jouw project verblijven in een warm gastgezin maar er zijn ook andere accommodatiemogelijkheden. De partnerorganisatie en jouw supervisor in Lesotho brengen jou bij aankomst naar je woon/werkplek en zorgen voor geschikte werk- en leefomstandigheden. De eerste dagen wordt je rondgeleid en laten ze je kennis maken met de Botswaanse levensstijl, cultuur en zorgen ze dat je welkom, veilig en comfortabel voelt tijdens de rest van je verblijf. Als tegenprestatie voor hun gastvrijheid, verwachten we dat je gemotiveerd samenwerkt op een professionele manier en met respect omgaat met de culturele verschillen om de gewenste resultaten te bereiken.

Wanneer je vragen of problemen hebt tijdens jou verblijf die je niet kunt oplossen met je lokale supervisor, dan is Roel altijd bereid om daarbij te helpen en te bemiddelen tussen jou en de lokale mensen/overheid. Met zijn persoonlijke werk- en leefervaring in Zuidelijk Afrika, zal Roel zijn uiterste best doen om jou een overweldigende ervaring te laten beleven in Lesotho.