Go to Top

LET’S GO GHANA STAGE & VRIJWILLIGERSWERK

Download de Let’s Go Ghana informatiebrochure voor meer details.

Wil jij de echte back-to-basic-Africa ervaring beleven in onderontwikkelde gebieden of in de buitenwijken van de hoofdstad Accra? Met basale leefomstandigheden, openbaar vervoer, heerlijk lokaal eten, typische Ghanese muziek, tropische temperaturen, wonderschone stranden, vriendelijke mensen en hartverwarmende stafleden/kinderen? In dat geval, is Let’s Go Ghana op jouw lijf geschreven! De lokale mensen en kinderen in onze kleinschalige ontwikkelingsprojecten zullen jou een onvergetelijke en levensveranderende ervaring geven die je diep zal raken.

In Ghana is Noor (sinds 2012 woonachtig in Ghana) je binnenlandse contactpersoon en begeleider. Hier lees je meer over haar.

“Bij Ghana denk ik aan een land van hoop, familie, armoede een leuke groep en begeleiding en natuurlijk aan Noor. Hartstikke bedankt voor alles wat je deze reis voor ons gedaan hebt. Wij zijn heel erg blij dat jij ons Ghana hebt laten zien en hoe jij erover denkt en naar kijkt. We hebben gezien wat jou zo gek maakt op dit land, de kinderen en het werk. Het heeft echt veel indruk op mij gemaakt. Het was gewoon geweldig. Doe Ghana de groetjes van mij.” Loes – Groepsreiziger/ studente

“Ghana was een unieke ervaring voor mij, die me altijd zou bijblijven. Noor, je hebt ons het echte Afrika laten ervaren, waar ik je zeer dankbaar voor ben. Het was erg bijzonder om een kijkje te mogen nemen in jouw leven en bij jouw Ghanese familie (het kindertehuis in Klikor). Je hebt jouw liefde voor Ghana kunnen delen met de groep. Je hebt Ghana een plekje gegeven in mijn hart.” Mireille – Groepsreiziger/ studente

Kwaliteit van supervisie en begeleiding in Ghana: Tijdens je verblijf bij één van de projecten, heb je direct contact met Noor aangezien zij onze binnenlandse programmamanager is in Ghana. Zij houdt je op de hoogte van belangrijke informatie en voorziet je rechtstreek van begeleiding bij je project- en je studieopdrachten. De projectorganisatie in Ghana wordt van tevoren ingelicht over jouw komst met persoonlijke informatie, voorkeuren, projectplan, aankomstdatum en duur van jouw verblijf. Daarnaast zorgt de projectorganisatie voor jouw woon- en werkplek en eten en drinken. Zij zullen je samen met Noor tijdens je eerste dagen rondleiden en laten kennis maken met de Ghanese levensstijl, cultuur en zorgen dat jij je welkom, veilig en comfortabel voelt tijdens de rest van je verblijf. Als tegenprestatie voor hun gastvrijheid, verwachten we dat je gemotiveerd bent om op een professionele manier samen te werken en met respect omgaat met de culturele verschillen zodat de gewenste resultaten bereikt kunnen worden.

Wanneer je vragen of problemen hebt tijdens jouw verblijf die je niet alleen kunt oplossen, is Noor er altijd om daarbij te helpen en eventueel te bemiddelen tussen jou en de lokale mensen/overheid. Met haar persoonlijke werk- en leefervaring in Ghana, zal Noor haar uiterste best doen om jou een overweldigende Ghanese ervaring te laten beleven.