Go to Top

WERKWIJZE

Jouw persoonlijke ontwikkeling en carrière mogelijkheden: In de wereldeconomie van vandaag de dag zijn culturele kennis en aanpassingsvermogen noodzakelijk. Dit vergaar je door:

  • naar het buitenland te gaan
  • te leven en te werken in een andere cultuur die jou uitdaagt
  • te verblijven in een onderontwikkelde gemeenschap tussen de lokale mensen
  • samen te leven met andere stagiaires/vrijwilligers
  • ervaring en culturele kennis op te doen met onze begeleiders en lokale staf

Dit samen vormt een ervaring die jou onderscheidt en je CV eruit laat springen! Het belangrijkste is dat we samenwerken met programmamanagers en lokale staf die gewoond, gewerkt en geleefd hebben (of dat nog steeds doen) in het specifieke land. Zij ervaren de projectlanden als hun thuis. Al deze aspecten bij elkaar zullen jou uitdagen, kneden en je ware zelf laten ontdekken.

Uit te voeren activiteiten: Als stagiair/vrijwilliger kun je o.a. onderzoeksprojecten opzetten, programma’s ontwikkelen, verslagen schrijven, workshops geven, activiteiten uitvoeren en de lokale staf assisteren in het werkveld. Dit draagt direct bij aan de ontwikkeling en uitvoering van het betreffende project en aan de doelstelling van de partnerorganisatie en Let’s Go Africa op het gebied van duurzaamheid en zelfredzaamheid. Mensen de kans geven om kwaliteit te leveren en een verschil te maken in hun werkveld door middel van praktijk- en kantoorwerkzaamheden, aangezien de organisaties en gemeenschappen daar zelf niet de middelen voor hebben.

Betekenisvolle bijdrage leveren: Wij adviseren jou om een aanzienlijke periode bij je stageorganisatie te werken en wij vinden het daarbij noodzakelijk om intensieve begeleiding door jouw supervisor en de projectorganisatie te regelen gedurende je verblijf. Jij wilt komen werken in een organisatie in Afrika om bij te dragen in de ontwikkeling van de lokale gemeenschap, maar wat denk je precies achter te laten? Wat is jouw toegevoegde waarde? Waar zullen de lokale mensen jou om herinneren? Let’s Go Africa is er niet alleen om jou persoonlijk te ontwikkelen, maar wij verzekeren daarnaast dat jouw inzet ook een belangrijke waarde heeft en wordt omarmd door de partnerorganisatie, zelfs wanneer je allang en breed vertrokken bent.

Onze belofte: Wanneer je geïnteresseerd bent om op een levensveranderend avontuur te gaan met Let’s Go Africa, kun je altijd per email met ons contact opnemen of bel ons op het nummer onder CONTACT. Wij beloven je te reageren binnen 1 à 2 werkdagen, waarbij we je informatie verstrekken en jouw vragen/opmerkingen nauwkeurig behandelen. In geval van nood kun je altijd je persoonlijke supervisor ter plaatse bereiken en anders het mobiele nummer van Roel van Hout in Nederland.